Почивај во мир | Trendseteri
Menu

Почивај во мир

Почина Илија Саздов – Жабар

 

Се збогуваме од  една голема скопска легенда. Почина Илија Саздов – Жабар.

Илија Саздов, познат како сопственик на старата скопска кафеана, Жабар кој гордо ја работеше 6 децении. Објектот постои и егзистира на старата и добро позната локација Кејот „13 Ноември“, во непосредна близина на зградата на Владата. Според многумина стари скопјани тој е вистински историски споменик за случувањата во овој дел од градот. Денеска како белег на минатите времиња, ресторанот го има задржано подолго време автентичиот изглед и претставува пријатно место за многумина.Сите тие без разлика на возраста, доаѓаат да се напијат кафе и со лаф-муабет да разменат по некое сеќавање за убавите времиња од младоста.

Со „Жабар“, Скопје изгуби уште една голема личност. Нека почива во мир

Mесец на Раковите

Месец на Раковите
NOA Lounge Bar - Ohrid