"Tesla" со "Space X" во орбитата | Trendseteri
Menu

„Tesla“ со „Space X“ во орбитата

„Tesla“ ја лансираше најмоќната ракета

 

„Elon Musk“, човек кој е малтретиран од други деца во раните школски години и кој после десетина години запишува докторски студии и по само 2 дена се откажува за да ги реализира своите соништа, вчера го лансираше најкомплексниот систем на ракетен погон кој во вселената го однесе неговиот автомобил кој никогаш нема да се врати и ќе сведочи за тоа дека во животот НИКОЈ и НИШТО не треба да не запре во остварувањето на големи нешта што ќе го придвижат човештвото десетици години во цивилизацискиот развој!

Ракетата „Falcon Heavy“ беше лансирана од Кејп Канаверел и е најмоќната досега конструирана. 27те „Merlin“- турбини произведуваат 23.000 КН енергија.

Наместо посада, ракетата беше лансирана со еден Тесла родстер автомобил на кој свиреше еден хит на Дејвид Бови.

Традиционална српска кујна за вистинските гурмани

Mесец на скорпиите

Месец на скорпиите